مقالات

پالیش کامپوزیت دندان

پالیش کامپوزیت دندان

بعد از انجام کامپوزیت دندان نگهداری درست از آن ضروری و مهم است تا ظاهر درخشان و زیبای خود را حفظ کنند. در صورت تغییر رنگ یا جرم گرفتن دندان‌های کامپوزیت نیاز به پولیش کامپوزیت بوده که به ‌نوعی همان جرم‌گیری است. در مورد این روش، نحوه انجام و قیمت پالیش کامپوزیت دندان در ادامه این مطلب بیشتر توضیح داده شده است.

پالیش کامپوزیت چیست؟

پولیش کامپوزیت به فرآیندی گفته می‌شود که در آن سطح کامپوزیت‌های دندانی صاف و براق می‌شود تا علاوه بر بهبود ظاهر، عمر مفید و عملکرد آن‌ها نیز افزایش یابد. کامپوزیت‌های دندانی موادی هستند که برای ترمیم و بازسازی دندان‌ها استفاده می‌شوند و از رزین‌های مصنوعی ساخته شده‌اند. با این ‌وجود این مواد نیز چون سطح دندان جرم می‌گیرند و تغییر رنگ خواهند داد، اینجا است که پالیش به کمک می‌آید.

پالیش کامپوزیت دندان

مراحل پالیش کامپوزیت

  • تراش و شکل‌دهی: ابتدا سطح کامپوزیت با استفاده از ابزارهای دندانپزشکی به شکل مناسب تراش داده می‌شود.
  • سمباده زدن: در این مرحله از دیسک‌ها و نوارهای سمباده‌ای مختلف با دانه‌بندی‌های متفاوت استفاده می‌شود تا سطح کامپوزیت به‌ صورت یکدست صاف و هموار شود.
  • استفاده از مواد پالیش: از مواد پالیش مخصوص (پاست‌ها و ژل‌های پالیش) برای ایجاد سطحی براق و صاف استفاده می‌شود. این مواد معمولاً دارای ذرات ساینده ریزی هستند که به ‌آرامی سطح کامپوزیت را جلا می‌دهند و براق می‌کنند.
  • استفاده از ابزارهای پالیش: ابزارهای پالیش شامل برس‌ها، نوارها و دیسک‌های مخصوصی است که به دستگاه‌های دندانپزشکی متصل می‌شوند و با چرخش سریع به سطح کامپوزیت جلا می‌دهند.

همچنین جهت تهیه ابزار جرم گیری و پالیش می توانید اقدام کنید.

ابزار مورد استفاده برای پالیش کامپوزیت چیست؟

برای این روش از ابزارهای متعدد و مختلفی در هر مرحله از کار استفاده می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

  • فرز کارباید (carbide burs) کانتورینگ: برای کانتورینگ و فینیشینگ کامپوزیت دندان باید از انواع فرز استفاده کرد که یکی از آن‌ها فرز کارباید (carbide burs) کانتورینگ است.
  • فرزهای الماسی: بعد از انجام کامپوزیت دندان باید کانتورینگ روی آن‌ها انجام شود تا نمای جذاب‌تری داشته باشند. برای کانتورینگ اغلب از فرزهای الماسی استفاده می‌شود.
  • خمیرها: خمیر پولیشینگ یکی دیگر از موادی است که برای پالیش کامپوزیت استفاده می‌شود، این خمیر دارای اکسید آلومینیوم و الماس بوده و با کمک نمد یا برس مخصوص برای پولیش روی دندان زده می‌شوند.
  • دیسک‌ها و نوارها: همان‌طور که در مراحل پولیش گفته ‌شد، از چنین ابزارهایی نیز برای رفع ناصافی و پولیش کامپوزیت استفاده می‌شود.

برای تهیه خمیر پالیش می توانید به سایت کافه دنتیست مراجعه کنید.

پالیش کامپوزیت دندان

کاربرد های پالیش کامپوزیت

هدف از پولیش کامپوزیت، علاوه بر بهبود زیبایی ظاهری دندان کامپوزیت شده، کاهش جذب پلاک و رنگ‌پذیری و افزایش مقاومت سطح در برابر سایش و آسیب‌های دیگر است. این فرآیند باعث می‌شود تا کامپوزیت‌های دندانی دوام بیشتری داشته باشند و ظاهر طبیعی‌تر و جذاب‌تری به دندان‌های شما هدیه دهند. علاوه بر این موارد یکی دیگر از مهم‌ترین کاربردهای انجام پالیش به ‌صورت مرتب این است که مانع بروز مشکلاتی چون سوزش لثه، سایش بیشتر، پوسیدگی مکرر، تجمع پلاک و … می‌شود.

مزایا و معایب پالیش کامپوزیت چیست؟

پولیش کامپوزیت، مانند هر فرآیند زیبایی دیگری، مزایا و معایب خاص خود را دارد که پیش از کامپوزیت باید از آن آگاه بود.

مزایا

  • بهبود ظاهر کامپوزیت: انجام این کار باعث می‌شود که سطح کامپوزیت‌های دندانی بسیار صاف و براق شود و در نتیجه دندان‌ها به طبیعی‌ترین حالت ممکن خود را نشان خواهند داد. این امر به شما لبخندی جذاب و بی‌نقص هدیه می‌دهد.
  • کاهش جذب پلاک و جرم: با پالیش منظم کامپوزیت، دندان‌ها سطح صاف و صیقلی پیدا خواهند کرد. این امر باعث کاهش جذب پلاک و رنگ‌پذیری از طریق مواد رنگ‌دهنده غذایی و نوشیدنی‌ها می‌شود.
  • افزایش مقاومت در برابر سایش: پالیش منظم کامپوزیت‌ها باعث افزایش مقاومت سطحی دندان‌ها در برابر سایش و آسیب‌های مکانیکی می‌شود.
  • افزایش مدت ‌زمان عمر ترمیم‌ها: پالیش منظم باعث می‌شود که ترمیم‌های دندانی دوام بیشتری داشته باشند و مدت ‌زمان طولانی‌تری پایدار بمانند.

پالیش کامپوزیت دندان

 

معایب

  • زمان‌بر بودن این فرآیند: پالیش کامپوزیت ممکن است کاری زمان‌بر باشد، به‌ویژه اگر تعداد زیادی دندان دارای کامپوزیت است یا به پالیش دقیقی نیاز دارند. پس برای انجام آن باید از قبل برنامه‌ریزی کنید.
  • نیاز به مهارت خاص: پالیش کامپوزیت نیاز به دانش و مهارت خاصی دارد تا از آسیب به سطح کامپوزیت‌ها جلوگیری شود. برای همین توصیه می‌شود به یک دندان‌پزشک ماهر در این زمینه مراجعه کنید تا به نتیجه دقیق و بدون آسیب برسید. البته این امر در افزایش هزینه پالیش کامپوزیت اثر دارد.
  • ممکن است نیاز به تکرار این روش شود: با گذر زمان و استفاده روزمره، ممکن است سطح کامپوزیت‌ها دوباره نیاز به پالیش داشته باشند تا ظاهر براق و صاف آن‌ها حفظ شود. این امر در طول زمان باعث می‌شود تا قیمت پالیش کامپوزیت دندان افزایش یابد و باید به فکر هزینه‌های لازم برای آن باشید.

به‌ طور کلی، پولیش کردن کامپوزیت از لحاظ زیبایی و مقاومت سطحی دندان‌ها مزایای زیادی دارد، اما نیاز به مراقبت و توجه دقیق داشته تا از معایب آن جلوگیری شود و به نتیجه مطلوب برسید.

پالیش کامپوزیت دندان

عوامل موثر در هزینه پالیش کردن کامپوزیت

هزینه کامپوزیت دندان و پالیش آن در مقایسه با خدمات دیگر دندانپزشکی کمتر است. با این‌ وجود عوامل متعددی در قیمت آن اثر دارد از جمله:

  • تعداد دندان‌هایی که نیاز به پالیش دارند یا موقعیت آن‌ها در فک بالایی و پایینی در قیمت پالیش اثرگذار خواهند بود. هرچه تعداد دندان‌هایی که باید پالیش شوند بیشتر باشد، هزینه نیز بالاتر خواهد بود.
  • وضعیت کامپوزیت‌ها نیز در هزینه‌های مورد نیاز برای این کار اثر دارد. اگر کامپوزیت‌ها نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند، هزینه‌ها بیشتر خواهد شد.
  • کیفیت و نوع مواد استفاده ‌شده برای پالیش و برند تولیدکننده آن نیز در قیمت اثر دارد. استفاده از مواد با کیفیت بالا و خاص ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد.
  • دندانپزشکان باتجربه و تخصص بیشتر ممکن است هزینه‌های بالاتری برای انجام این کار دریافت کنند.
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های جدید هزینه‌ها را افزایش می‌دهد و در مواردی که پالیش نیاز به ‌دقت و مهارت بیشتری دارد، قیمت این کار هم بیشتر خواهد شد.

این عوامل می‌توانند به‌ طور مشترک هزینه پالیش کامپوزیت را تعیین کنند و ممکن است برای هر بیمار نیز متفاوت باشند. برای همین توصیه می‌شود که قبل از شروع کار، به‌ طور دقیق با دندان‌پزشک در مورد هزینه‌ها صحبت شود.

پالیش کامپوزیت دندان

مراقبت‌های پس از پولیش کامپوزیت

اهمیت مراقبت از کامپوزیت دندان به حدی زیاد است که در صورت سهل‌انگاری دچار جرم‌گرفتگی، لب‌پریدگی و تغییر رنگ خواهد شد. این امر باعث افزایش هزینه‌های ترمیم و پالیش در طول زمان می‌شود. نکاتی که بعد از کامپوزیت و پولیش آن باید رعایت کرد شامل موارد زیر است:

  • خودداری از جویدن و شکستن خوراکی‌های سفت
  • استفاده از مسواک نرم برای جلوگیری از خراش کامپوزیت
  • کم کردن مصرف قهوه و سیگار
  • جرم‌گیری و پالیش دوره‌ای
  • اقدام برای درمان دندان‌قروچه

برای خرید مواد جرم گیری و پالیش با بهترین کیفیت کلیک کنید.

سخن پایانی

حال که می‌دانید پالیش کامپوزیت چیست و چه مراحلی دارد، همچنین با مزایا و معایب آن آشنا شدید، می‌توانید راحت‌تر در مورد کامپوزیت کردن دندان تصمیم بگیرید. در‌ صورت ‌نیاز به مواد پالیش یا کامپوزیت باکیفیت نیز می‌توانید خرید خود را از وب‌سایت کافه دنتیست با بهترین قیمت و کیفیت عالی انجام دهید و لبخندی زیبا برای همیشه داشته باشید.

سوالات متداول

  • پالیش کامپوزیت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟

پولیش کامپوزیت به فرآیندی گفته می‌شود که در آن سطح کامپوزیت‌های دندانی صاف و براق خواهد شد تا علاوه بر بهبود ظاهر، عمر مفید و عملکرد آن‌ها نیز افزایش یابد.

  • آیا پالیش کامپوزیت دندان ضروری است؟

کامپوزیت‌های دندانی موادی هستند که برای ترمیم و بازسازی دندان‌ها استفاده می‌شوند و از رزین‌های مصنوعی ساخته شده‌اند. با این‌ وجود این مواد نیز چون سطح دندان جرم می‌گیرند و تغییر رنگ خواهند داد، اینجا است که انجام پالیش ضرورت می‌یابد.

  • آیا پالیش کامپوزیت معایب و عوارض دارد؟

زمان‌بر بودن این فرآیند، نیاز به دانش و مهارت خاصی برای جلوگیری از آسیب به سطح کامپوزیت‌ها و لزوم تکرار آن از معایب این روش است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *