مقالات

پانسمان دندان

پانسمان دندان

از جمله اصلی‌ترین ملزومات دندان‌پزشکی که به هدف کنترل خون‌ریزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پانسمان دندان است. عملاً این پانسمان به ‌عنوان یک لایه محافظتی برای مراقبت از دندان نیمه ترمیم‌ شده به کار می‌رود. معمولاً از پانسمان پس‌ از فعالیت‌هایی نظیر عصب کشی استفاده می‌کنند تا از ورود باکتری‌ها به دندان جلوگیری شود، همین مسئله سبب حفظ سلامت دندان و لثه‌ها شده و از بروز عفونت جلوگیری خواهد کرد. لازم به ذکر است که پانسمان تنها یک مرحله موقت است و پس ‌از تکمیل دوره درمان باید برای تعویض آن اقدام کرد.

 انواع پانسمان دندان

انواع پانسمان دندان برحسب مواد مورد استفاده در ساخت آن متفاوت است. در این قسمت به بررسی انواع پانسمان‌های مورد استفاده در دندا‌نپزشکی می‌پردازیم:

 1- پانسمان رزینی

یکی از متداول‌ترین انواع پانسمان دندان‌پزشکی نمونه رزینی است که برای دندان‌های پوسیده یا شکسته و در مدت کوتاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پانسمان یک روش غیرتهاجمی با قیمتی ارزان است که سبب ترمیم سریع دندان می‌شود.

مزایای استفاده از این نوع پانسمان زیاد است که شامل مواردی نظیر سرعت بالا، عدم نیاز به بی‌حسی موضعی، عدم آسیب به دندان، داشتن ظاهری طبیعی و مقاومت در مقابل پوسیدگی می‌شود. خودِ پانسمان رزینی دارای دو نوع نوری و خودگیر است که نمونه نوری با استفاده از نور سفت می‌شود و نمونه خودگیر بدون نیاز به نور و تنها با صرف زمان کوتاهی به حالت سخت در می‌آید.

 2- پانسمان آمالگام

دسته دیگر از مواد پانسمان دندان، آمالگام بوده که جزو قدیمی‌ترین انواع آن است. در ساخت این پانسمان از آلیاژ فلزی استفاده می‌شود که این آلیاژ معمولاً فلزات نقره، سرب، قلع و مس هستند. نمونه نام ‌برده مقاومت خوبی داشته و در مقابل پوسیدگی دوام زیادی از خود نشان می‌دهد. قیمت این نمونه بسیار مقرون‌به‌صرفه‌ است و برای درمان دندان‌های بزرگ یا حفره‌های پهن گزینه مناسبی به شمار می‌آید. از جمله مزایای پانسمان آمالگام می‌توان به دوام بالا و مقاومت در مقابل پوسیدگی اشاره داشت. البته خود پانسمان آمالگام به انواع آمالگام سنتی، لایت کوری و رنگی تقسیم‌بندی می‌شود.

برای خرید آمالگام با کیفیت درجه یک کلیک کنید.

 3- پانسمان کامپوزیت

امروزه شاهد روی کار آمدن انواع پانسمان دندان از نوع کامپوزیتی هستیم. این نمونه زیبایی دو چندان داشته و برای ترمیم سریع و موقت گزینه بسیار مناسبی در دندان‌پزشکی است. استحکام پانسمان کامپوزیتی بسیار بالا بوده و در کنار آن یک زیبایی طبیعی به دندان‌ها می‌بخشد، همین مسئله سبب محبوبیت بالا در میان بیماران و حتی دندان‌پزشکان شده‌ است.

از جمله مزایای استفاده از این نمونه پانسمان می‌توان به ‌سرعت بالا در ترمیم، مقاومت بالا در مقابل فشار و خوردن غذا، ظاهری بسیار طبیعی هم‌رنگ دندان و قابلیت برداشتن آسان اشاره داشت.

برای خرید مواد ترمیمی با بهترین کیفیت کلیک کنید.

پانسمان دندان

 کاربردهای پانسمان دندان

شاید برای شما سوال پیش بیاید که کاربرد پانسمان در دندانپزشکی چیست و چرا پانسمان جزو مراحل مهم در درمان است؟

خوب است بدانید که اصلی‌ترین هدف از پانسمان دندان، جلوگیری از بدتر شدن وضعیت آن است. دندان‌پزشکان از این روش استفاده می‌کنند تا پاسخ‌دهی دندان را پیش ‌از درمان کامل مورد ارزیابی قرار دهند. کاربردهای پانسمان بسیار زیاد است که در ادامه به چند مورد متداول اشاره می‌کنیم:

1- تسکین درد زیاد

هنگامی ‌که دندان دچار عفونت یا شکستگی شده و یا حتی پروسه عصب کشی بر روی آن اعمال شود، به ‌منظور درمان موقت، دندان‌پزشک باید از پانسمان استفاده کند؛ از این رو پانسمان صرفاً جهت تسکین درد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 2- تاج موقت

دندان‌هایی که عصب کشی بر روی آن‌ها انجام ‌شده مقدار زیادی از عاج خود را از دست می‌دهند، در نتیجه دندان‌ پزشک برای جلوگیری از شکستگی کامل دندان و تا زمانی ‌که روکش آماده شود، از پانسمان موقت استفاده می‌کند. علاوه‌ بر این، پانسمان از ورود میکروب، باکتری و دیگر آلودگی‌ها به داخل دندان نیز جلوگیری می‌کند.

 3- نزدیک بودن پوسیدگی به مرز ریشه

از دیگر کاربردهای این پانسمان می‌توان برای مواردی که پوسیدگی دندان به مرز ریشه نزدیک است اشاره داشت. عملاً این کاربرد نقش تشخیصی دارد تا درمانی؛ بدین صورت که دندان‌پزشک، دندان را پانسمان کرده و پس‌ از گذشتن چیزی حدود 7 الی 14 روز متوجه می‌شود که پوسیدگی به عصب ریشه رسیده یا خیر.

برای خرید لوازم و مواد عصب کشی روی اندو کلیک کنید.

پانسمان دندان

ویژگی‌های پانسمان دندان خوب

هنگام انتخاب پانسمان دندان حتماً به ویژگی‌های آن توجه کنید؛ چرا که این ویژگی، مقاومت و کارکرد پانسمان را تعیین می‌کند.

 1- مقاومت در مقابل پوسیدگی

یکی از مهم‌ترین موارد برای انتخاب این محصول مقاومت آن در برابر اسیدهای دهانی و جلوگیری از پوسیدگی است.

 2- دوام بالا

استحکام و دوام در پانسمان نقش بسیار موثری دارد، چرا که پانسمان باید در مقابل انواع فشارهای حاصل از جویدن و یا دیگر نیروهایی که به دهان و دندان وارد می‌شود مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

 3- رنگ و ظاهر

هرچه رنگ یک پانسمان طبیعی‌تر و با رنگ دندان‌های خودِ فرد همخوانی داشته باشد، باعث افزایش زیبایی خواهد شد.

 4- ایمنی

این محصول باید کاملاً بی‌خطر و غیرسمی باشد، چرا که در دهان قرار می‌گیرد و به ‌طور مستقیم با بزاق دهان و بدن فرد بیمار ارتباط دارد، پس سالم بودن آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

مراقبت‌های پس ‌از پانسمان

پس ‌از قرار گرفتن پانسمان بر روی دندان حتماً باید مراقبت‌هایی اجرا شود. بدون شک پزشک این مراقبت‌ها را به شما آموزش می‌دهد، اما برای یادآوری مجدد خوب است به موارد زیر توجه کنید:

  • از خوردن غذاهای بسیار شیرین یا چسبناک پرهیز کنید.
  • حتماً هر روز دندان‌ها را با احتیاط مسواک زده و نخ دندان بکشید.
  • بیش از حد زبان را به قسمت پانسمان نزدیک نکنید.
  • از خوردن غذاهای بسیار ترد، خشک و سفت یا شکستن آجیل با دندان پانسمان شده پرهیز کنید.

خرید پانسمان دندان

خرید پانسمان برای دندان از یک مجموعه معتبر دغدغه بسیاری از دندان‌پزشکان و مطب‌های دندان‌پزشکی است. می‌توان گفت در این محصول عاملی که اهمیت بسیار بالایی دارد، مواد پانسمان دندان است. هرچه این مواد و متریال به ‌کار رفته باکیفیت‌تر باشد، بدون شک پانسمان عملکرد بهتری از خود نشان داده و دوام و ماندگاری بالاتری دارد.

برای مشاهده قیمت پانسمان دندان و خرید آن به ‌طور اینترنتی بدون نیاز به مراجعه حضوری یا نگرانی بابت متریال و کیفیت، می‌توانید از طریق وب‌سایت کافه دنتیست اقدام کنید.

سوالات متداول

  • پانسمان دندان از کجا بخریم؟

یک راه بسیار راحت، سریع و مطمئن برای خرید پانسمان، اقدام از طریق وب‌سایت کافه دنتیست است.

  • چه زمانی از پانسمان دندان استفاده کنیم؟

معمولاً پانسمان‌های دندانی زمانی که یک دندان دچار عفونت یا شکستگی شده باشد و یا به عصب کشی نیاز پیدا کند مورد استفاده قرار می‌گیرند. بدین صورت است که دندان‌پزشک برای کاهش و درمان موقتی درد، از پانسمان استفاده می‌کند.

  • اگر پانسمان دندان عصب کشی شده افتاد چه کنیم؟

در صورتی ‌که پانسمان دندان عصب کشی شده شما افتاد، باید هرچه سریع‌تر به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید تا وضعیت آن را چک کرده و در صورت نیاز پانسمان جدید بر روی آن قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *