دستکش لاتکس چیست و کاربرد انواع آن

بدون شک یکی از پر کاربرد ترین دستکش های مورد استفاده در مراکز بهداشتی درمانی دستکش لاتکس می باشد. لاتکس ماده ای شیری رنگ است که در حدود ده درصد از گیاهان گلدار وجود دارد و پس از اعمال فرایندی روی آن در کارخانجات صنعتی برای ساخت بادکنک و دستکش از آن استفاده می شود.
در سال 1889 نمونه اولیه ای از دستکش لاتکس برای مقابله با بیماری هایی ناشی از انتقال از دست، توسط فردی به نام ویلیام استوارت هالستد معرفی شد و خیلی زود استفاده از آن در بین پزشکان به امری ضروری تبدیل شد و امروزه تقریبا همه کسانی که در زمینه بهداشت فعالیت می کنند از آن استفاده می کنند.
ویژگی های دستکش لاتکس
از ویژگی های دستکش لاتکس می توان به قابلیت ارتجاعی بودن بسیار بالا، قیمت مناسب و به راحتی تجزیه شدن آن در محیط زیست اشاره کرد. ضمن اینکه این دستکش حس لامسه شما را تا مقدار قابل قبولی بالا نگاه می دارد.
انواع دستکش لاتکس به دو نوع پودری و غیر پودری تقسیم می شود که در ادامه توضیحات کاملتری در این رابطه خدممتان عرض خواهیم کرد.
در کنار نگاهی به مزایای دستکش لاتکس می توان به آلرژی زا بودن و ایجاد حساسیت پوستی برای برخی افراد نیز اشاره کرد. در واقع به دلیل وجود ماده لاتکس، احتمال وجود حساسیت، آبریزش بینی، خارش در بین افرادی که پوست حساسی دارند امری شایع و اجتناب ناپذیر می باشد.
تفاوت دستکش های پودری و بدون پودر
شاید برای هرکسی این سوال وجود داشته باشد که بعضی از دستکش های لاتکس چرا پودر دارند؟
با گذشت زمان و پیشرفت علم، انواع مختلفی از دستکش روانه بازار شد که در این میان برخی تولید کنندگان برای راحتی مصرف کننده در پوشیدن دستکش، با افزودن پودر نشاسته به داخل بافت آن تحولی جدید ایجاد کردند که البته مشکلاتی نیز به همراه داشت.
احتمال نفوذ پودر داخل دستکش ها به بافت ممکن است در روند درمان تاثیر منفی داشته باشد و البته در انجام کارهایی که نیاز به لمس و دقت بالایی دارد دستکش های پودری ممکن است دقت را پایین بیاورد. از این رو در اکثر مراکز درمانی از دستکش های بدون پودر استفاده می شود. انواع دستکش های لاتکس و دستکش های یکبار مصرف نیز هم اکنون در فروشگاه کافه دنتیست قابل دسترسی هستند و علاوه برآن خرید مواد دندانپزشکی با بهترین قیمت و کیفیت در این فروشگاه به فروش می رسد.
موارد استفاده دستکش لاتکس چیست
دستکش لاتکس به دلیل قیمت مناسبی که دارد بیشتر در دسترس عموم بوده و علاوه بر استفاده پزشکان برای جراحی های دقیق و استفاده کادر درمان در مراکز پزشکی، بسیاری از مردم در مصارف خانگی مانند آشپزی نیز از آن استفاده می کنند. توجه داشته باشید که استفاده از دستکش های لاتکس تاریخ مصرف گذشته علاوه بر اینکه می تواند حساسیت های بیشتر و وسیع تری را به فرد منتقل کند، سریعتر پاره شده و حس رضایت خوبی را به شخص مصرف کننده نمی دهد.
سایز دستکش لاتکس
با توجه به متفاوت بودن اندازه دست انسانها شرکت هایی که در زمینه تولید دستکش فعالیت می کنند موظفند تا برای هر سلیقه ای، محصولی برای ارائه داشته باشند.
از این رو تمامی دستکش های موجود در بازار، با سایزهای بسیار کوچک، کوچک، متوسط، بزرگ و خیلی بزرگ تولید شده و در اختیار عموم قرار گرفته است. این نکته بسیار حائذ اهمیت است که حتما دستکشی را انتخاب کنید که اندازه دستتان باشد چرا که بزرگی یا تنگ بودن آن باعث عدم تسلط بر روی کاری که انجام می دهید می شود.
دستکش وینیل چیست
با توجه به حساسیت زا بودن دستکش لاتکس، در جهت سهولت کار پزشکان دستکش هایی از جنس ماده مصنوعی به نام پلی وینیل کلرات ساخته شد که قابلیت کش سانی بالاتری نسبت به بقیه دستکش ها دارد.
کاربرد دستکش های وینیل برای مصارف عمومی و زمان هایی که شما نیاز به لمس دقیق اجناس ندارید کاربرد دارد. تفاوت دستکش لاتکس با وینیل این است که گشاد تر بوده و به دست نمی چسبد. در واقع دستکش وینیل نوع ضخیم تر و گشاد تر دستکش لاتکس است و در مقابل قلیا ها، اسید ها و الکل ها مقاومت بالایی دارد.
دستکش نیتریل چیست
بعد از اینکه گزارش های گسترده ای مبنی بر ایجاد حساسیت در استفاده از دستکش های لاتکس منتشر شد، در اوایل سال 1990 میلادی پژوهشگران و تولید کنندگان دستکشی با متریال آکرو نیتریل بوتادین تولید کردند.
از این ماده برای تولید لاستیک در کارخانه ها استفاده می شود از این رو در مقابل مواد شیمیایی، نفتی و حلالها بسیار مقاوم بوده و به راحتی پاره یا سوراخ نمی شود
این دستکش در رنگهای متفاواتی تولید می شود و در زمانهای طولانی قابل استفاده است.
کاربرد دستکشهای نیتریل بیشتر در مجامع پزشکی و بیمارستانی بوده اما به دلیل مقاومت بالا و دیر سوراخ شدن، در صنایع آشپزی و حتی مصارف خانگی نیز از آن استفاده می شود.
شاید عمده ترین تفاوت دستکش لاتکس و نیتریل، ضد حساسیت بودن این دستکش است اگرچه دستکش نیتریل به دلیل ساخته شدن از مواد شیمیایی می تواند به محیط زیست آسیب وارد کند و دیر تجزیه شود.
دستکش های نیتریل عموما بدون پودر تولید می شوند که این امر باعث شده تا حس لمس قوی تری نسبت به دستکش لاتکس به مصرف کننده القا کند.
در صنعت دندان پزشکی عموما برای اعمال جراحی از دستکش وینیل و نیتریل استفاده می شود در واقع عمده تفاوت دستکش لاتکش و جراحی در ضد حساسیت بودن، مقاومت در مقابل مواد شیمیایی و البته القا شدن هرچه بهتر حس لامسه در هنگام عمل می باشد.
با ورود به بخش محصولات فروشگاه کافه دنتیست یا تماس با شماره های 02166380269 – 02166380379 – 09128616586 و کسب اطلاع از جزئیات و قیمت دقیق این محصول، برای خرید دستکش لاتکس اقدام کنید.
سوالات متداول
دستکش لاتکس چیست و چه کاربردی دارد؟
در سال 1889 نمونه اولیه ای از دستکش لاتکس برای مقابله با بیماری هایی ناشی از انتقال از دست، توسط فردی به نام ویلیام استوارت هالستد معرفی شد و خیلی زود استفاده از آن در بین پزشکان به امری ضروری تبدیل شد و امروزه تقریبا همه کسانی که در زمینه بهداشت فعالیت می کنند از آن استفاده میکنند.
انواع دستکش لاتکس کدام است؟
انواع دستکش لاتکس به دو نوع پودری و غیر پودری تقسیم می شود.
دستکش وینیل چیست؟
با توجه به حساسیت زا بودن دستکش لاتکس، در جهت سهولت کار پزشکان دستکش هایی از جنس ماده مصنوعی به نام پلی وینیل کلرات ساخته شد که قابلیت کش سانی بالاتری نسبت به بقیه دستکش ها دارد.
نظرات کاربران
نظر خود را بنویسید