اسپریدر دندانپزشکی

سالهای زیادی از زمانی که یک انبر برای کشیدن دندان استفاده میشد گذشته است و این روزها تجهیزات بسیاری در دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرند که کارایی هر کدام با دیگری متفاوت است. یکی از این وسایل انواع اسپریدر دندانپزشکی بوده که خود انواع مختلفی دارد و روند درمان اندو را راحتتر میکند. بدون شک آشنایی با چنین تجهیزاتی و کارایی هر کدام یکی از بهترین راهها برای از بین بردن ترس از دندانپزشکی است.
اگر شما جزو افرادی هستید که دوست دارید بعد از درمان ریشه و پر کردن، دندانی با ظاهر عالی و مانند قبل ببینید باید بدانید که یکی از ابزارهای کاربردی در این زمینه اسپریدر است. در ادامه این مطلب راجع به انواع و کاربردهای آن بیشتر صحبت شده است.
اسپریدر دندانپزشکی چیست؟
اسپریدرهای دندانپزشکی ابزاری فلزی هستند که از آنها برای متراکم کردن مواد پرکننده چون گوتا پرکا در کنار کانال دندان استفاده میشود. در واقع این ابزارها نقش مهم در فضاسازی بهتر برای قرار دادن مواد اضافی دارند و یکی از ابزارهای اصلی برای روش تراکم جانبی به شمار میروند.
در روش تراکم جانبی بعد از آنکه کانال ریشه به صورت کامل پاکسازی شد، از یک مدل جلبک دریایی به همراه سیلر برای پر کردن آن استفاده میشود که گوتا پرکا نام دارد و اسپریدر در متراکم کردن آن نقش مهمی را بر عهده خواهد داشت. از نظر ساختاری این نوع تجهیزات دارای دو بخش اصلی هستند:
• تیغه: اسپریدرها در بخش سری دارای یک تیغه هستند که اغلب ضخیم است.
• بخش انتهایی: انتهای این وسیله نیز اغلب به صورت مخروطی شکل است.
برای مشاهده مدل های مختلف و خرید گوتا پرکا با بهترین کیفیت موجود در بازار کلیک کنید.
ویژگیهای اسپریدرها
جنس اسپریدر اندو در اغلب موارد از فلز ضدزنگ است؛ برای همین مقاومت بالایی در برابر خوردگی و سایش دارند. از دیگر ویژگیهای این دسته از تجهیزات دندانپزشکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• قدرت برش فراوان
• قابلیت اتوکلاو شدن
• مقاومت بالا در برابر شکستن
• در عین مقاومت بالا کاملاً انعطافپذیر است
همچنین باید اشاره کرد که بدنه کاملاً صاف و نوک تیز این وسیله باعث میشود تا در فشردهسازی مواد پرکننده کارایی بسیار خوبی داشته باشد و عالی عمل کند.
کاربرد ها
حال که میدانید فایل اسپریدر دندانپزشکی چیست و در کدام تکنیک دندانپزشکی از آن استفاده میشود، به کاربردهای آن به صورت موردی و مختصر میپردازیم تا جای سوال دیگری در ذهن شما باقی نماند. این کاربردها عبارتاند از:
• متراکم کردن موادی مانند گوتا پرکا برای پر کردن دندان بعد از پاکسازی کانال
• پخش موثر مواد پرکننده و ایجاد فضا برای قرار دادن مواد اضافی
• کمک به دندانپزشکان برای عملکرد بهتر در حین پر کردن دندان
• قابل استفاده برای انواع مختلف کانال دندان با هر طولی به دلیل تنوع محصول
تمامی موارد گفته شده را میتوان به این صورت خلاصه کرد که اسپریدر اندو یکی از ضروریترین و پرکاربردترین تجهیزات دندانپزشکی برای کارهایی چون عصب کشی و پر کردن دندان به شمار میرود و در این حرفه استفاده زیادی دارد.
انواع اسپریدر دندانپزشکی
اسپریدر اندو را میتوان به صورت دستی یا ماشینی هدایت کرد؛ اما همیشه باید به شکل مخروطی و درست در کانال قرار گیرند و برای جلوگیری از انتقال عفونت به درستی استریل شوند. علاوه بر دو نوع ماشینی و دستی، اسپریدرها اغلب در اندازههای مختلف در دسترس هستند و به دندانپزشکان این امکان را میدهند که چندین اندازه از این نوع ابزار را در دسترس داشته باشند تا متناسب با کیس خود یکی را انتخاب و استفاده کنند. انواع این ابزارها را بر اساس فاکتورهای زیر میتوان دستهبندی کرد:
• اندازه و سایز: انواع فایل اسپریدر دندانپزشکی در اندازههای مختلف چون 21، 25، 28 و 31 میلیمتری عرضه میشوند و با توجه به طول کانال دندان قابل استفاده هستند.
• جنس: فاکتور دیگری که برای دستهبندی این نوع تجهیزات دندانپزشکی استفاده میشود، جنس آنها است که از فولاد ضدزنگ یا نیکل-تیتانیوم ساخته میشوند.
برای خرید فایل دستی اسپریدر مانی با بهترین کیفیت ساخت و قیمت مناسب کلیک کنید و از فروشگاه کافه دنتیست دیدن کنید.
انواع اسپریدر دندانپزشکی بر اساس رنگ
برای راحتی در استفاده هنگام درمان این تجهیزات دارای رنگهای مختلفی نیز هستند که هر یک گویای اندازه و قطر Spreader است. رنگبندی این تجهیزات برای راحتی کار دندانپزشکان در حین روند درمان و سرعت عمل در انتخاب است. پرکاربردترین اسپریدرها بر اساس رنگ عبارتاند از:
• اسپریدر رنگ سفید که دارای قطر 15 میلیمتر است.
• اسپریدر رنگ زرد که دارای قطر 20 میلیمتر است.
• اسپریدر رنگ قرمز که دارای قطر 25 میلیمتر است.
• اسپریدر رنگ آبی که دارای قطر 30 میلیمتر است.
• اسپریدر رنگ سبز که دارای قطر 35 میلیمتر است.
• اسپریدر رنگ مشکی که دارای قطر 40 میلیمتر است.
آشنایی با اسپریدرهای دندانپزشکی ماشینی و دستی
اسپریدر دستی یا انگشتی دندانپزشکی خود به دو دسته فینگر اسپریدرهای Ni-Tiو اسپریدرها بر اساس اندازههای استاندارد ISO تقسیم میشوند که دارای قابلیت جمعشوندگی عرضی بوده و بر اساس رنگ کدگذاری خواهند شد. در مقابل دسته اول اسپریدرهای ماشینی یا غیردستی قرار دارد که دارای سرعت چرخش پایینی بوده و در صورت استفاده غیراصولی ممکن است بشکنند. برای همین در طول درمان اندو کمتر از آنها استفاده میشود مگر در مواقع خاص.
تفاوت اسپریدر و پلاگر
ابزاری چون Spreader و plugger هر دو در درمان ریشه و پر کردن دندان استفاده میشوند، برای همین ممکن است که این دو با هم اشتباه گرفته شود. در اصل این دو وسیله دو ابزار کاملاً مجزا بوده و کاربردهای خاص خود را دارند. برای آشنایی با عملکرد هر یک شباهتها و تفاوتها را بررسی خواهیم کرد که شامل موارد زیر میشود:
• شباهتها: هر دو این ابزارها از جنس فولاد ضدزنگ یا دیگر فلز مقاوم تولید میشوند و برای همین هر دو از مقاومت بالایی در برابر سایش و خوردگی برخوردار هستند. همچنین راندمان بالایی نیز در برشدهی دارند.
• تفاوتها: اصلیترین و مهمترین تفاوت این دو ابزار در این است که از فایل اسپریدر دندانپزشکی برای تراکم جانبی مواد پرکننده در کانال دندان استفاده میشود. در مقابل پلاگر برای تراکم عمودی مواد پرکننده کانال دندان کاربرد خواهد داشت.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا به سوال اصلی بسیاری از شما یعنی فایل اسپریدر دندانپزشکی چیست و چه کاربردی دارد، پرداخته شود. همچنین کاربرد این وسیله نیز در دندانپزشکی مورد بحث قرار گرفت که همان متراکمکننده مواد در عصب کشی و پر کردن دندان است. علاوه بر این موارد، با انواع اسپریدرهای دندانپزشکی بر اساس جنس، اندازه، رنگ و ماشینی و دستی بودن آشنا شدید.
در صورتی که به عنوان یک دندانپزشک قصد تجهیز مطب خود را دارید، میتوانید انواع اسپریدرهای دندانپزشکی را با بهترین کیفیت و ضمانت اصالت کالا از وبسایت کافه دنتیست تهیه کنید. همچنین سایر لوازم مصرفی دندانپزشکی، مواد و تجهیزات نیز در این سایت به فروش میرسد و در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر کارشناسان فروش پاسخگوی سوالات شما در مورد این ابزارها خواهند بود.
برای مشاهده انواع لوازم اندو و خرید از فروشگاه کافه دنتیست تامین کننده انواع تجهیزات دندنپزشکی دیدن کنید.
سوالات متداول
1- اسپریدر چیست؟
اسپریدرهای دندانپزشکی ابزاری فلزی هستند که از آنها برای متراکم کردن مواد پرکننده چون گوتا پرکا در کنار کانال دندان استفاده میشود و در واقع نقش مهم در فضاسازی بهتر برای قرار دادن مواد اضافی دارند.
2- اسپریدر دندانپزشکی چه کاربردی دارد؟
اسپریدر اندو یکی از ضروریترین و پرکاربردترین تجهیزات دندانپزشکی برای کارهایی چون عصب کشی و پر کردن دندان به شمار میرود و در این حرفه استفاده میشود.
3- انواع اسپریدر های دندانپزشکی چیست؟
علاوه بر دو نوع ماشینی و دستی، اسپریدرها اغلب در اندازههای مختلف در دسترس هستند و به دندانپزشکان این امکان را میدهند که چندین اندازه از این نوع ابزار را در دسترس داشته باشند تا متناسب با کیس خود یکی را انتخاب و استفاده کنند.
برای خرید مواد دندانپزشکی با کیفیت بالا از فروشگاه اینترنتی کافه دنتیست کلیک کنید.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق شماره های 02166380269 – 02166380379 – 09128616586 با بخش فروش شرکت کافه دنتیست در تماس باشید .
نظرات کاربران
نظر خود را بنویسید