مقالات

بهترین مواد پر کردن دندان

بهترین مواد پر کردن دندان

به طور کلی دندان پزشک برای درمان دندان های پوسیده، بخش پوسیده را از روی آن حذف می کند و سپس ناحیه روی دندان را با موادی مخصوص پر می کند. این کار را برای ترمیم دندان هایی که یک بخشی از آن ها شکسته و یا فرسوده شده است نیز می توان انجام داد. در این مقاله در ابتدا مراحل پر کردن دندان را با جزئیات بیشتری توضیح دادیم و سپس بهترین مواد پر کردن دندان را که شامل طلا، آمالگام نقره، کامپوزیت، پلاستیک، گلاس آینر و … می شوند، همراه با مزایا و معایبشان بررسی نمودیم.

 

مراحل پر کردن دندان کدام اند؟

بهترین مواد پر کردن دندان

در اولین مرحله از مراحل پر کردن دندان، دندان پزشک با استفاده از بی حس کننده موضعی ناحیه اطراف دندانی را که قرار است پر شود، سِر می کند. در مرحله دوم به وسیله یک مته، ابزار سایشی هوا یا لیزر نواحیه پوسیده شده را از بین می برد. این که دندان پزشکان از کدام ابزار برای این کار استفاده کنند، به چندین عامل بستگی دارد. برای نمونه می توانیم میزان اطلاعات دندان پزشک و آسانی روش مورد نظر را به همراه مقدار سرمایه ای که او به کار خود اختصاص داده است، همچنین میزان و سطح پوسیدگی آن دندان، جزو این عوامل بدانیم.

دندان پزشک در مرحله بعد دندان را مجددا بررسی می کند تا مطمئن شود تمام نواحی پوسیده را از میان برده است یا خیر. پس از این بررسی، حفره ایجاد شده را با دقت تمام از باکتری ها و آلودگی های احتمالی پاک می کند تا برای پر شدن کاملا محیا باشد. گاهی ممکن است پوسیدگی خیلی عمیق باشد؛ آنقدر که دندان پزشک تشخیص دهد که این پوسیدگی پس از زمانی اندک به ریشه دندان آسیب می رساند. او در این حالت آستری را که از گلاس آینومر، رزین، کامپوزیت و یا مواد دیگر ساخته شده است، برای محافظت از عصب دندان در این حفره قرار می دهد. در غیر این صورت آن را با مواد پر کردن دندان پر می کند و با پولیش کردن، کار خود را به اتمام می رساند.

 

برای مشاهده جزییات محصولات دیگر  و خرید مواد ترمیمی دندانپزشکی از معتبر ترین برندهای داخلی و خارجی با قیمت عالی از کافه دنتیست کلیک کنید.

بهترین مواد برای پر کردن دندان کدام اند؟

بهترین مواد پر کردن دندان

در عصر امروز دندان ها را با مواد زیادی اعم از طلا، آمالگام نقره، پلاستیک، موادی به نام پرکننده رزین کامپوزیت، گلاس آینر و … پر می کنند. در ادامه به بررسی بهترین مواد برای پر کردن دندان می پردازیم:

 

مزایا و معایب انواع مواد پر کننده دندان

 

طلا

از میان انواع مواد پر کردن دندان طلا به دوام و استحکامی که دارد، معروف شده است؛ زیرا در دهان در کمترین حالت 10 تا 15 سال ماندگاری دارد. همچنین بسیار محکم است و می تواند برای جویدن مواد غذایی سفت و سخت گزینه مناسبی باشد. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که نسبت به سایر مواد هزینه بیشتری دارد و هزینه آن حدودا 10 برابر بیشتر از هزینه پر کردن دندان با آمالگام نقره است.

 

آمالگام نقره

آمالگام نقره نیز در دوام و مقاومت با طلا برابری می کند و ممکن است ارزان تر از کامپوزیت باشد؛ اما معایبی دارد که دانستن آن ها خالی از فایده نیست. این ماده از میان مواد پر کردن دندان با رنگ طبیعی آن فاصله زیادی دارد و چندان زیبا به نظر نمی رسد. از سوی دیگر برای استفاده از آن باید بخش زیادی از دندان را که هنوز سالم است، از میان برد؛ زیرا برای نگه داشتن آمالگام فضای زیادی مورد نیاز است. از دیگر معایب آمالگام نقره می توانیم به تغییر رنگ آن اشاره کنیم. این ماده با گذر زمان ساختار دندان های اطراف را به رنگی مایل به خاکستری در می آورد.

 

کامپوزیت

یکی از مهم ترین ویژگی های کامپوزیت هماهنگی آن با رنگ دندان است؛ درست برخلاف آمالگام نقره. این ویژگی خصوصا در دندان های جلویی و قسمت هایی که قابل مشاهده هستند، بسیار حائز اهمیت است. نکته مثبت دیگر این است که کامپوزیت به خوبی و به صورت میکرو مکانیکی به ساختار دندان متصل می شود. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که کامپوزیت نسبت به تمام مواد پر کردن دندان که تا کنون بررسی شد، دوام کمتری دارد و زودتر از آمالگام پوسیده می شود.

 

جمع بندی

بهترین مواد پر کردن دندان

موادی که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرند، هر کدام مزایا و معایبی دارند که باید آن ها را در نظر داشته باشید. در این مقاله سعی کردیم این مزایا و معایب را برایتان بررسی کنیم و به طور کامل توضیح دهیم که مراحل پر کردن دندان به چه صورت انجام می شود. در آخر نیز به دو مورد از متداول ترین سوالات پاسخ دادیم.

 

برای خرید مواد دندانپزشکی با کیفیت بالا از فروشگاه اینترنتی کافه دنتیست کلیک کنید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق شماره ‌های 02166380269 – 02166380379 – 09128616586 با بخش فروش شرکت کافه دنتیست در تماس باشید .

 

سوالات متداول

  • آیا می توان با مواد پرکننده خانگی دندان را پر کرد؟

ممکن است در بسیاری از بلاگ های اینترنتی نحوه پر کردن دندان را به وسیله مواد پرکننده خانگی مشاهده کرده باشید و تصور کنید که به کمک آن ها می توانید این کار را در خانه خود انجام دهید. ما این کار را به شما پیشنهاد نمی کنیم؛ زیرا می تواند نتایج بدتری را به دنبال داشته باشد. پر کردن نامناسب و از بین نرفتن کامل پوسیدگی دندان، خطر از دست دادن آن را به همراه دارد. با تمام این اوصاف اگر در جایی بودید که به دندان پزشک دسترسی نداشتید، می توانید به طور موقت دندان خود را در خانه پر کنید.

  • ساخت مواد پر کردن دندان چگونه صورت می گیرد؟

پیش از ساخت مواد پر کردن دندان بهتر است ابزار هایی را که برای این کار مورد نیاز هستند، تهیه کنید. شما برای این کار به یک آینه، موچین، ابزار های مخلوط کردن، پنبه و دستمال کاغذی احتیاج پیدا خواهید کرد. مواد اصلی پر کردن دندان را نیز می توانید با ترکیب کردن روغن میخک، اکسید روی و سیمان به دست آورید. در مرحله اول ناحیه حفره را خشک کنید. سپس پوسیدگی های نرم دندان را از بین ببرید. در آخر نیز ترکیب به دست آمده را به داخل حفره فشار دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *