مقالات

آشنایی کامل با معایب و عوارض کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان

کامپوزیت یکی از راه هایی است که به کمک آن می توان دندان های پوسیده و آسیب دیده را پر کرد. این خاصیت درمانی کامپوزیت است؛ در حالی که بسیاری از افراد این مواد را برای سفید تر و زیبا تر کردن دندان های خود به کار می برند. کامپوزیت ها مخلوطی از پلاستیک و مواد پودری هستند که عملکردی دقیقا مشابه دندان های طبیعی دارند؛ از این رو مورد استقبال گسترده افراد مختلف قرار گرفته اند. علی رغم فواید زیادی که برای این ماده بر شمرده اند، کامپوزیت عوارض و معایبی دارد که نباید از آن ها غافل بود. در این مقاله علاوه بر توضیحاتی درمورد این ماده پر کاربرد اما خطرناک، عوارض کامپوزیت دندان را نیز بررسی کردیم.

عوارض کامپوزیت دندانکامپوزیت دندان چیست؟

همان گونه که اشاره کردیم، کامپوزیت ها ترکیبی از مواد پلاستیکی و پودری هستند که با روش های گوناگون تولید می شوند. این مواد ظاهر دندان های شما را بهبود می بخشند و می توانید با آن ها دندان های روشن، شفاف و سفیدی داشته باشید. از آن مهم تر دندان های پوسیده و شکسته با این مواد پر و پوشانده و فاصله میان دندان ها نیز پر می شوند.
بسیاری از شما برای پر کردن دندان هایتان به دندان پزشک مراجعه می کنید بدون این که بدانید این کار به چه صورت و با چه موادی صورت می گیرد. پیش از آشنایی با مشکلات کامپوزیت بهتر است با روش این کار آشنا شوید. دندان پزشک مواد خمیری شکل کامپوزیت را به صورت لایه لایه روی دندان قرار می دهد. این لایه ها باید بلافاصله پس از قرار گرفتن روی دندان سفت شوند. دندان پزشک این کار را با دستگاه لایت کیور که پرتو نور آبی دارد، انجام می دهد.

برای مشاهده انواع لوازم و مواد دندانپزشکی و خرید کامپوزیت دندان با بهترین قیمت و کیفیت از فروشگاه مرجع خرید مواد دندانپزشکی کافه دنتیست کلیک کنید.

چگونه با استفاده از کامپوزیت ظاهر دندان ها را تغییر دهیم؟

یکی از مهم ترین کاربرد های کامپوزیت تغییر رنگ و ظاهر کلی دندان هاست. کامپوزیت ها رنگ های متنوعی دارند و می توانید با توجه به سلیقه خود و تشخیص پزشک هر کدام را که تمایل دارید انتخاب کنید. رنگ های سفید یخچالی و شیری بیشتر از رنگ های دیگر محبوب شده اند. البته برای این کار دندان پزشک باید مطمئن شود که فک، لثه و دندان هایتان در وضعیت مطلوبی قرار دارند و کاملا سالم هستند.
پس از آن دندان پزشک با وسیله ای که به مسواک شبیه است، دندان های شما را به طور کامل تمیز می کند و لایه هایی از مواد کامپوزیت را بر آن ها قرار می دهد. پس از این مرحله نظر شما را درمورد رنگ کامپوزیت می پرسد و با تاییدتان به سفت کردن لایه ها می پردازد. در این حالت نیز مواد خمیر مانند با پرتو آبی سفت می شوند. دندان پزشک برای صیقل دادن دندان های جلویی شما از پولیش استفاده می کند. البته شما نباید از عوارض کامپوزیت دندان های جلو غافل شوید. در ادامه این عوارض را بررسی می کنیم.

 

عوارض کامپوزیت دندان

معایب و عوارض کامپوزیت دندان

این روش محبوب عوارضی نیز دارد که نمی توان آن ها را به آسانی نادیده گرفت. یکی از عوارض کامپوزیت و لمینت دندان این است که ممکن است برخی از افراد پس از قرار دادن مواد آن دچار حساسیت هایی شوند. بیشتر مواد کامپوزیت بسیار محکم و با دوام هستند؛ اما زمانی که از آن ها برای بهبود ظاهر دندان استفاده می شود، به دلیل آسیب های فیزیکی خیلی زود فرسوده می شوند. بنابراین اگر از این روش استفاده می کنید باید نسبت به قبل بیشتر و بهتر از دندان هایتان مراقبت کنید.
علاوه بر این ها در صورتی که زیاد از نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه یا چای استفاده می کنید، بهتر است بدانید که مواد کامپوزیت خیلی زود تحت تاثیر کافئین آن ها تغییر رنگ می دهند و لکه دار می شوند. بنابراین اگر می خواهید به رفع عوارض کامپوزیت دندان بپردازید بهتر است از نوشیدن این نوشیدنی ها بپرهیزید. از سوی دیگر به دلیل این که این مواد بیشتر جنبه زیبایی دارند، گران قیمت هستند و دندان پزشک باید زمان زیادی را صرف ترمیم ظاهر دندان های شما کند.

عوارض کامپوزیت دندان

سوالات متداول

در ادامه به برخی از متداول ترین سوالات در این زمینه پاسخ می دهیم.

  • کامپوزیت دندان چه فوایدی دارد؟
    مهم ترین فایده ای که این کار دارد، بهبود ظاهر دندان های شماست. با استفاده از این روش دندان هایی سفید و شفاف خواهید داشت و می توانید با اعتماد به نفس بیشتری لبخند بزنید. همچنین کامپوزیت مانند لایه ای محافظ برای دندان ها عمل می کند و آن ها را از آسیب و شکستگی نجات می دهد.
  • عوارض برداشتن کامپوزیت دندان شامل چه مواردی می شود؟
    معمولا برای کامپوزیت دندان بخشی از مینای آن را می تراشند. در نتیجه زمانی که شما کامپوزیت دندان خود را بر می دارید، دندان هایتان حساس می شوند و احتمال پوسیدگی آن ها افزایش می یابد. یکی دیگر از عوارض تراش دندان کامپوزیت این است که آن دندان دیگر شفافیت سابق را ندارد و کدر و تیره به نظر می رسد.
    عوارض کامپوزیت دندان
  • کامپوزیت ونیر چه عوارضی دارد؟
    تراش دادن بخشی از مینای دندان در این روش نیز اتفاق می افتد و موجب می شود زمانی که غذای سرد یا گرم می خورید دندان هایتان حساس شوند و واکنش نشان دهند. بافت لثه ها نیز برای این که با این مواد سازگار شوند، به زمان نیاز دارند. یکی دیگر از عوارض کامپوزیت ونیر دندان این است که در این زمان ممکن است لثه ها ملتهب شوند و دردسر هایی برایتان ایجاد کنند.
  • کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد؟
    معمولا این فرایند حدود یک ساعت به طول می انجامد؛ اما زمان دقیق آن به تعداد دندان هایی که به کامپوزیت نیاز دارد و موادی که برای این کار استفاده می شود بستگی دارد. برای مثال پر کردن ساده یک دندان حدود 20 دقیقه طول می کشد.

جمع بندی

کامپوزیت یکی از روش هایی است که با آن دندان های آسیب دیده، شکسته یا کدر و تیره را ترمیم می کنند و به آن ها ظاهری درخشان تر می بخشند. این روش در عین مزایای زیادی که دارد می تواند از جهاتی مضر شناخته شود. برای ترمیم دندان با این مواد بخشی از مینای دندان را می تراشند و دندان را نسبت به گرما و سرما حساس تر می کنند. از سوی دیگر این مواد گران قیمت و زمان بر هستند. در این مقاله عوارض کامپوزیت دندان را بر شمردیم و به تعدادی از سوالات متداول مربوط به این موضوع پاسخ دادیم.

برای خرید مواد دندانپزشکی با کیفیت بالا از فروشگاه اینترنتی کافه دنتیست کلیک کنید.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق شماره ‌های 02166380269 – 02166380379 – 09128616586 با بخش فروش شرکت کافه دنتیست در تماس باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *