مقالات

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندانپزشکی

دندان زیبا بدون شک تاثیر به سزایی بر روی زیبایی لبخند و چهره هر شخص میگذارد. اما شاید درصد پایینی از انسانها به صورت مادرزادی دندانهایی سفید و مرتب داشته باشند. امروزه با پیشرفت علم در صنعت دندانپزشکی این امکان برای هر کسی وجود دارد تا با هزینه ای نه چندان هنگفت، لبخند و چهره زیبا تری را تجربه کند.

روشهای مختلفی برای زیبا سازی دندان وجود دارد که کامپوزیت دندان یا ونیر کامپوزیت یکی از آنهاست. 

کامپوزیت مواد خمیری است که برای ترمیم و پر کردن دندان از آن استفاده می شود. این مواد همرنگ دندان بوده و پزشک معالج لایه نازکی از آن را روی دندان گذاشته و برای تثبیت آن از لایت کیور یا نور آبی استفاده می کند.

انواع کامپوزیت دندان 

کامپوزیت ها به طور کلی نسبت به شید رنگی و اندازه ذرات آن به 4 دسته متفاوت تقسیم بندی می شود

کامپوزیت هیبرید، کامپوزیت میکروفیلد، کامپوزیت نانوفیلد و IPS ونیرها

ترمیم دندان با کامپوزیت به دلیل اینکه این مواد رنگی شبیه به دندان دارند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما با توجه به نوع دندان و جایگاه آن در دهان باید از انواع مختلف کامپوزیت استفاده کرد. دندان های جلو باید درخشنده تر، و دندان های عقب استحکام بیشتری داشته باشند.

کامپوزیت های هیبرید مناسب برای دندان های خلفی و بزرگتر که استحکام بیشتری دارند و برای جویدن غذا از آن استفاده می شود بیشتر کاربرد دارد.

کامپوزیت های میکروفیلد از ذرات ریز تری نسبت به مابقی کامپوزیت ها درست شده و استحکام کمتری دارند اما پس از پالیش، سطحی درخشان و براق تری به جای میگذارد. هر چه قدر سطح کامپوزیت کار شده بر روی دندان ها صاف تر باشد، رنگ گرفتن آن در طولانی مدت و نیاز به پالیش مجدد آن کمتر می باشد.

کامپوزیت های نانوفیلد به گونه ای ساخته شده اند که می توان هم زمان از آن هم به عنوان زیبایی و هم به عنوان موادی برای استحکام بیشتر از آن استفاده کرد.

IPS ونیر ها نسل جدید کامپوزیت ها می باشد که در ساخت آن از ذرات سرامیکی استفاده شده است. این ذرات باعث ایجاد استحکام بالاتر و ثبات رنگ بیشتر شده و از نظر ظاهری بیشترین شباهت ممکن نسبت به لمینیت های سرامیکی را دارد.

کامپوزیت ها با شید های رنگی متفاوتی در بازار موجود بوده و از رنگ های نرمال تا سفید یخچالی در دسترس است. به صورت معمول برای اصلاح شکل و فرم و رنگ دندان، برای اصلاح شکل ظاهری دندان های ریز و یا میخی شکل، دندان هایی که بین آنها فاصله وجود داشته باشد از کامپوزیت می توان استفاده کرد. همچنین افرادی که دندان های آنها بی نظمی خفیفی دارند نیز می توانند به جای ارتودنسی از کامپوزیت استفاده کنند. ضمن اینکه به اشخاصی که تمایل به داشتن دندان های بسیار سفید هستند نیز به جای بلیچینگ که نتیجه کاملا مطلوب و دلخواهی به همراه نخواهد داشت، عمل زیبایی کامپوزیت پیشنهاد می شود.

امروزه در بازار دندانپزشکی شرکت های بسیار زیادی در زمینه تولید کامپوزیت اقدام کرده اند و شاید به سختی بتوان گفت که بهترین برند کامپوزیت چیست، اما با کمی تحقیق، و بررسی وبسایت کافه دنتیست به راحتی می توانید تحلیل درستی از انواع کامپوزیت های موجود در بازار داشته باشید و خرید بهتری انجام دهید.

 

کامپوزیت دندان

برای مشاهده انواع کامپوزیت دندانپزشکی و خرید کامپوزیت دندان با قیمت و کیفیت عالی از فروشگاه اینترنتی و مرجع کافه دنتیست، کلیک کنید.

مزایا و معایب کامپوزیت 

توجه داشته باشید که انجام عمل کامپوزیت باید کاملا طیق دیدگاه و مشورت پزشک انجام شود و قبل از انجام عمل کامپوزیت حتما نسبت به رفع پوسیدگی دندان خود اقدام نمایید.

شاید بزرگترین مزیت استفاده از کامپوزیت اصلاح فرم و پوشاندن فاصله بین دندان ها بدون ایجاد تراش باشد. کامپوزیت ها لایه نازکی از مواد را روی دندان تشیل داده و دندان تراش نمی خورد. ضمن این که این روش هزینه بسیار پایینتری نسبت به لمینیت دارد و در صورت شکستگی و یا لب پر شدن به راحتی قابل ترمیم می باشد. انجام عمل کامپوزیت به صورت معمول دردی برای مریض به همراه ندارد و نیاز به آمپول بی حسی نیست اما در برخی موارد، در صورت وجود پوسیدگی و یا تراش مورد نیاز ممکن است بیمار احساس درد کند که در این صورت داروی بی حسی تزریق خواهد شد.

از معایب رایج درمان کامپوزیت می توان به تغییر رنگ کامپوزیت نسبت به مصرف چای و قهوه و یا غذاهای رنگی اشاره کرد. به صورت کلی برای ترمیم یک یا چند دندان پزشکان کامپوزیت را پیشنهاد می کنند ولی برای ایجاد طرح لبخند بهتر است از درمان لمینیت استفاده کنید.

 

مراحل انجام کار کامپوزیت

قبل از انجام عمل کامپوزیت لازم است تا تمامی پوسیدگی ها برداشته شود و از سلامت کامل دندان و لثه ها مانند عدم وجود التهاب و … مطمئن شد. البته پوسیدگی های دندان های جلو را می توان در حین کار نیز ترمیم کرد. در مرحله بعد باید سطح دندان را کاملا با برس تمیز کرد و سپس لایه نازکی از کامپوزیت را بر روی قرار داد تا مریض رنگ نهایی را روی دندان خود ببیند. شید رنگی از رنگ دندان تا سفید یخچالی متغیر است. در این مرحله با توجه به رنگ دندان و رنگ پوست می توان از نظر پزشک معالج نیز کمک گرفت. در مرحله بعدی دندان کاملا خشک می شود و در مان آغاز می گردد. کامپوزیت روی دندان قرار می گیرد و به وسیله لایت کیور یا همان نور آبی سفت می شود. در نهایت اضافات مواد برداشته می شود و پالیش زده می شود تا سطحی صاف و درخشان ایجاد شود. پس از اتمام کار بلندای مواد گرفته می شود تا از لب پریدگی و شکستگی مواد جلوگیری شود. در جلسه بعدی نیز مجددا پالیش نهایی انجام شده و نظر بیمار نسبت به بلندی و کوتاهی کامپوزیت اجرا خواهد شد.

 

خمیردندان مخصوص کامپوزیت

همانظور که می دانید کامپوزیت لایه نازکی است که بر روی دندان قرار می گیرد تا زیبایی دندان شما را دو چندان کند. پس از انجام کامپوزیت توجه داشته باشید که از خمیر دندانهایی استفاده کنید که در آن مواد زبر وجود نداشته باشد و حتما حاوی فلوراید باشد. مواد زبر موجود در خمیر دندان می تواند آسیب جدی به کامپوزیت شما وارد کند و در طولانی مدت کامپوزیت شما را از بین ببرد. توجه داشته باشید که حتما از مسواک های نرم برای دندانهای خود استفاده کنید و به آرامی عمل مسواک زدن را انجام دهید.

 

برای مشاهده محصولات بیشتر و خرید مواد دندانپزشکی با ضمانت کیفیت و قیمت عالی از فروشگاه اینترنتی کافه دنتیست همین حالا کلیک کنید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر از جدید ترین لوازم و مواد دندانپزشکی از طریق شماره ‌های 02166380269 – 02166380379 – 09128616586 با بخش فروش شرکت کافه دنتیست در تماس باشید.

 

سوالات متداول

کامپوزیت دندانپزشکی چیست و چه کاربردی دارد؟

کامپوزیت مواد خمیری همرنگ دندان است که برای ترمیم و پر کردن دندان از آن استفاده می شود.

انواع کامپوزیت دندان کدام است؟

کامپوزیت هیبرید، کامپوزیت میکروفیلد، کامپوزیت نانوفیلد و IPS ونیرها

بزرگترین مزیت کامپوزیت دندان چیست؟

زرگترین مزیت استفاده از کامپوزیت اصلاح فرم و پوشاندن فاصله بین دندان ها بدون ایجاد تراش میباشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *